Yleistä

Tuurala sijaitsee Isonkyrön kunnassa Kyrönjoen pohjoispuolella, n. 3 km kuntakeskuksesta Vaasan suuntaan. Eteenpäin pyrkivä, vireä n. 210 hengen Tuuralan kylä tarjoaa erinomaiset puitteet rauhalliselle, luonnonläheiselle asumiselle sekä virikkeiselle vapaa-ajanvietolle.

Vaikka yhä useampi kyläläinen käy nykyään töissä kylän ulkopuolella, niin kylällä harjoitetaan runsaasti maataloutta eri muodoissaan.


Kylätoiminnalla pitkät perinteet

Tuuralassa toiminta kyläyhteisön puolesta on ollut vilkasta jo vuosikymmeniä. Kyläkokouksia on varmuudella pidetty jo v. 1950 lähtien.

Tuuralassa riittää talkooväkeä; asiat koetaan yhteiseksi ja yhteishenkeä halutaan ylläpitää.

Vuonna 1996 käynnistyi 3-vuotinen TuPa-projekti kylän palvelujen säilyttämiseksi, asukkaiden viihtymisen lisäämiseksi sekä palvelujen kehittämiseksi. Vuonna 2000 kyläyhdistys pyöritti Kyrönmaan Yrittäjien koulutusprojektia sekä vuosina 2002-2003 Tupa II ja Tupa III-projekteja. Tunnustuksena kylätoiminnasta Tuura­lan kylä valittiin Etelä-Pohjanmaan Vuoden kyläksi v. 1997.


Kylätalo

Kyläyhdistys osti kunnalta v. 2000 lakkautetun kyläkoulun, jota kehitetään jatkuvasti erilaisin hankkein ja jossa paitsi kokoonnutaan, harrastetaan ja viihdytään, myös hankitaan tuloja toiminnan ylläpitoon. Kylätuvalla toimii lisäksi kunnallinen lasten päivähoito.


Tuvanplassia myynnis

Kylässä on tarjolla vaihtoehtoisia haja-asutusalueen tontteja viihtyisässä ympristössä, myös jokiranta­tontteja. Tuuralassa ajatellaan, että muutkin haluavat asua turvallisessa ja kotoisessa maaseutukylässä, nauttia rauhallisista lenkkipoluista ja kasvattaa perunoita omalla tontillaan. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä!


Mukavaa yhyresolua

Kyläyhdistys järjestää kyläläisten ja muiden iloksi ja virkistykseksi erilaisia tilaisuuksia ja tapahtu­mia. Niitä ovat esimerkiksi perinteinen laskiaisrieha,  Kyläkaffilan kesätapahtumat (Juhannusjuhlat, onkikilpailut), latotanssit, yh­teis­lauluillat, pikkujoulut, teatterimatkat, jokakeväinen hiihto- ja laskettelumatka Lappiin ym.ym.